Van mij mogen ze uitsterven
Door: albertoosterom
Blijf op de hoogte en volg Albert
15 Maart 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
Net terug (op het dak van) ons hotel brak de eerste bui van onze vakantie los.
Richard die ons dinsdagmorgen ophaalde sprak vloeiend Engels. Een verademing.
Vandaag onderweg naar het tropisch regenwoud onder andere een bezoek aan een Blijf van mijn Lijf huis voor Orang Oetangs. Misbruikte apen mogen hier weer wennen aan een nieuw en geweldloos leven in de vrije natuur. Het was natuurlijk geen toeval dat we rond voedertijd arriveerden. Persoonlijk vind ik Oerang Oetangs verschrikkelijk lelijk. Hun lange bruine haren, hun kale voorhoofd en hun platte neus. Van mij zouden ze rustig mogen uitsterven. Geen gemis voor deze planeet. De grootste aap die uit het regenwoud opdook bij de voederplaats keek van grote hoogte op de aanwezige toeristen neer en je zag hem denken; Wat zijn ze lelijk met hun kale kop, met hun geschoren benen en met hun grote neus en hun rode huid .. `Als dit het succes van de evolutie moet heten mogen ze van mij ter plekke uitsterven`. De mogelijkheid om een aap te adopteren hebben we vriendelijk maar beslist afgewezen.